-
Vi gratulerer Sigrid Skånland!
Sigrid Skånland er kåret til Årets Forsker 2023 ved Institutt for kreftforskning på Oslo universitetssykehus. Hun er tildelt prisen for sin innsats for å utvikle og innføre presisjonsmedisin for pasienter med blodkreft.
-
Blodberedskap viktig tema på blodgiversamling
Blodgiving er noe Blodkreftforeningen engasjerer seg i. Inger Margrethe Slinning, fra hovedstyret sitter som vår representant i Ressursgruppen for Røde Kors Blodprogram og deltok på Blodgiversamling siste helgen i november. Her var blodberedskap et av hovedtemaene.
-
Oslo Myelomatosesenter med imponerende deltakelse på ASH
Kongressen til American Society of Hematology (ASH) arrangeres 9.-12. desember i San Diego, og her er forskerteamet ved Oslo Myelomatosesenter svært godt representert!
-
Revolusjonerende behandlinger på gang for myelomatosepasienter
Professor Nikhil C. Munshi, en av verdens fremste forskere på myelomatose, ser lyst på fremtiden for myelomatosebehandling.
-
KML-medisin godkjent etter treg saksgang
Etter altfor lang saksgang ble i dag KML-legemiddelet Askiminib godkjent av Beslutningsforum. Blodkreftforeningen er glade for at legemiddelet nå blir tilgjengelig for pasientene, men vi er frustrerte over tidsbruken. Saken har ligget hos Legemiddelverket i 8 måneder, før metodevurdering ble ferdigstilt og nok en gang får norske pasienter tilgang til ny behandling etter våre naboland.
-
Forskningstildeling til studie på tidlig behandling av tilbakefall hos myelomatosepasienter
Blodkreftforeningen gratulerer Fredrik Schjesvold og hans prosjektgruppe med tildelingen fra Kreftforeningen til REMNANT-studien. – Vi forventer at studien vil vise at det gir bedre overlevelse å starte tilbakefallsbehandling tidligere enn vi gjør i dag, sier Schjesvold.
-
CAR-T behandling ved flere sykehus i Norge?
Per i dag tilbys CAR-T behandling til lymfekreftpasienter ved Radiumhospitalet, men både St. Olavs hospital og Haukeland universitetssykehus har fått klarsignal til at de også vil kunne tilby behandlingen i fremtiden. Fremover vil det bli flere pasienter som er aktuelle for CAR-T, forhåpentligvis også myelomatosepasienter, det blir derfor viktig å få etablert behandlingen ved flere sykehus.
-
Lyttende nærvær
Bli kjent med våre likepersoner. – Jeg opplever at mange trenger å tømme seg, sier Sigrid Matthes. Som likeperson er hun glad for å kunne være en «container» for andres bekymringer.
-
Kreftsykepleiere søker deltakere til forskningsprosjekt.
Er du mellom 18-70 år, ferdig behandlet for akutt myelogen leukemi (AML) og har lyst til å delta som informant/intervjuobjekt i forskningsprosjektet så er kreftsykepleierne Ingvild Westengen og Siri Lunde fra avdeling for Kreft, Palliasjon og blodsykdommer i Skien, interessert i å komme i kontakt med deg.
-
Premiere: fagseminar om myelomatose
For første gang arrangerte vi et fagseminar for helsepersonell om myelomatose. Dette er en del av vårt arbeid for å tilgjengeliggjøre kunnskap og forskningsnytt om diagnosen for alle som jobber med myelomatosepasienter.
-
Har dere ikke kompetanse her?
I 2016 sviktet bena til Nils Gaup gjentatte ganger. Fastlegen i Karasjok sendte ham til lokalsykehuset i Hammerfest, men der opplevde ikke Nils å bli tatt på alvor. Etter myelomatose-diagnose og behandling ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø opplever han seg nå som frisk - selv om sykdommen er kronisk.
-
Har du et verv som brukermedvirker?
Vi vil gjerne komme i kontakt med de av våre medlemmer som har et brukermedvirkerverv.