-
Jeg er førstemann på jobb
Knut Langeland fikk for noen år siden diagnosen KLL. I dag kjenner han seg friskmeldt og i bedre form enn han var da han fikk diagnosen. Nå er han også engasjert som styremedlem i Blodkreftforeningens lokallag Nord.
-
– Tar med meg sykepleiererfaringer inn i legeoppgavene
Som den eneste av sitt slag i Norge er Lasse Johan Thue allmennsykepleier som utfører overlegeoppgaver ved en hematologisk avdeling. – Dette er den mest spennende sykepleierjobben i hele landet!
-
Ny leder må ha pasientene i fokus
Saksbehandlingstiden i tidligere Statens Legemiddelverk, nå Direktoratet for medisinske produkter (DMP), har lenge gått i feil retning. – Når det nå skal ansettes en ny leder forventer vi at tidsbruk blir førsteprioritet for vedkommende, sier Olav Ljøsne, leder i Blodkreftforeningen.
-
– Jeg har hatt kreft. Sånn skikkelig.
23 år gammel fikk Janne akutt lymfatisk leukemi (ALL). Hun gjennomgikk en beintøff behandling og overlevde, selv om det til tider ikke så ut som hun skulle klare seg. Nå gir hun ut sin første bok. – Kanskje kan boken være med på å gi noen et håp om at selv om det kan gå riktig så galt, så kan det gå riktig så bra igjen.
-
Lovende studie på KML-medisin
Pasienter med nydiagnostisert kronisk myelogen leukemi (KML) fikk rask og bedre effekt med medisinen Scemblix (asciminib). Asciminib er det første legemiddelet i en ny klasse medikamenter som kalles STAMP-hemmere. – Resultatene er imponerende, sier professor Bjørn Tore Gjertsen.
-
Endelig ja til teklistamab!
For fjerde gang vurderte Beslutningsforum myelomatose-medisinen teklistamab, denne gangen med positivt utfall. - Dette betyr mye. Det er et veldig godt tilbud til pasienter som oftest har brukt opp de fleste andre muligheter, sier leder for Oslo myelomatosesenter, Fredrik Schjesvold.
-
Studie på tidlig behandling av tilbakefall hos myelomatosepasienter
Under den Europeiske hematologikongressen EHA i Madrid ble nye data fra REMNANT-studien, Norges største studie på myelomatose, presentert.
-
Oppfordrer til å gi blod før ferien!
– Sommeren er ofte en vanskelig periode for blodbanken. Folk reiser på ferie og glemmer fort at blod er ferskvare. Det gjør at blodbankene sliter ekstra mye med å finne de som er klare til å gi blod - og de bruker mye ekstra ressurser på dette, sier Camilla Rodø, seniorrådgiver i beredskap og blodprogrammet i Røde Kors.
-
Myelomatosebehandling halverer risikoen for sykdomsutvikling
Under verdens største kreftkongress i Chicago, ASCO, ble det denne uken presentert svært lovende resultater fra en studie på behandling med Blenrep (belantamab mafodotin) mot myelomatose.
-
De har satt en pris på livet mitt
– Det haster for meg. Jeg vet jeg ikke blir gammel, nå er jeg 55 år og håper at jeg kan få bli 60. Sykdommen min utvikler seg raskere enn det blir tilgjengelige medisiner. Jeg har ikke tid til å vente på at Beslutningsforum skal forhandle og avveie. Det føles som helsemyndighetene har satt en pris på livet mitt, sier Nina Skjelstad.
-
Nei til CAR-T for myelomatosepasienter
– Det er veldig trist for pasientene. Dette er den beste behandlingen noen gang dokumentert for myelomatose. En behandling som vi vet gir flere års forlenget overlevelse, noe ingen behandling tidligere har gjort for denne pasientpopulasjonen, sier Fredrik Schjesvold, leder for Oslo Myelomatosesenter.
-
Blir CAR-T innført for myelomatosepasienter?
Mandag 26. mai skal CAR-T celleterapien Carvykti, til behandling av myelomatose, vurderes i Beslutningsforum. Vi er svært spente på avgjørelsen!