-
Vi gratulerer Vestre som ny helseminister
– Blodkreftforeningen gratulerer Jan Christian Vestre som ny helseminister. Vi ser frem til godt samarbeid og åpen dialog rundt behovet for raskere innføring av nye legemidler og behandlingsmetoder, sier Olav Ljøsne, leder i Blodkreftforeningen.
-
Flere blodkreftbehandlinger til vurdering i Beslutningsforum
Blodkreftforeningen er spente på møtet i Beslutningsforum 22. april, hvor Teklistamab (bispesfikke antistoffer), til behandling av myelomatose, igjen er oppe til vurdering.
-
Unormale blodprøver var Waldenstrøms sykdom
Stein Erik Haukåssveen (54 år) følte seg egentlig frisk da fastlegen ringte og fortalte at det var «noe» med blodprøvene hans. Det siste han forventet var å få beskjed om at han hadde en sjelden form for blodkreft. Waldenstrøms sykdom hadde han aldri hørt om.
-
- Min viktigste oppgave er å vise at det går an å overleve
Gerd Torkildson ble rammet av kronisk myelogen leukemi (KML) i 1999, og gjennomgikk allogen stamcelletransplantasjon. I dag er hun en av våre dyktige likepersoner.
-
Se opptak fra seminarer i arkivet vårt
I vårt foredragsarkiv publiserer vi opptak fra alle våre seminarer. Nå er de nyeste foredragene på plass; seminar om myelogene blodkreftsykdommer, som vi arrangerte i Bergen 8.februar, og seminar om kronisk lymfatisk leukemi (KLL) som ble holdt i Trondheim 12.mars.
-
CAR-T fortsatt ikke på sakslisten
Flere medikamenter og behandlingsmetoder for blodkreftpasienter står på sakslisten til møtet i Beslutningsforum 18.mars. CAR-T-celleterapien Carvykti mot myelomatose er dessverre ikke blant disse. Dette gjør oss utålmodige!
-
Bilde med bildetekst test
-
Svært spennende studie på myelomatose
I studien DREAMM-7 fikk myelomatosepasienter med tilbakefall en kombinasjonsbehandling som resulterte i tredoblet progresjonsfri overlevelse.
-
Uakseptabel tidsbruk hos myndighetene
Saksbehandlingstiden hos Direktoratet for medisinske produkter (DMP) går i feil retning - i 2023 brukte direktoratet mer tid på å utføre metodevurderinger. - At systemet er for tregt har vi påpekt gjentatte ganger, men når saksbehandlingstiden hos DMP øker, samtidig som de i 2023 faktisk vurderte færre legemidler, så blir det overtydelig at noe er alvorlig galt, sier Olav Ljøsne, leder i Blodkreftforeningen.
-
Nei til behandling med bispesifikke antistoffer
Igjen sa Beslutningsforum nei til å innføre Teklistamab, en bispesifikk antistoffbehandling, for myelomatosepasienter. Både Blodkreftforeningen og fagmiljøet er skuffet over avgjørelsen. - En innføring vil bety veldig mye. Dette er en kjempegod behandling for pasienter som i praksis ikke har andre alternativer, sier Fredrik Schjesvold, leder av Oslo myelomatosesenter.