Akutt myelogen leukemi (AML)

Akutt myelogen leukemi (AML) er en form for blodkreft hvor umodne blodceller i benmargen, såkalte myeloblaster, deler seg uhemmet og dermed fortrenger den normale produksjonen av røde blodlegemer, hvite blodlegemer og blodplater.

Lever takket være søsteren

Fra å være svært dårlig og ha liten respons på cellegiften så snudde det brått da Svein Magne Hagen fikk full match med sin søster som donor, og gikk gjennom en vellykket stamcelletransplantasjon.

Å leve med Akutt myelogen leukemi (AML)

Tildelinger til forskning på blodkreft

Vi gleder oss over at forskning på blodkreft har fått støtte under årets forskningstildelinger fra Kreftforeningen! To prosjekter som retter seg mot forskning på myelomatose har fått støtte, og et prosjekt som skal se på hvordan immunterapi kun skal angripe kreftceller, og ikke friske celler hos blant annet pasienter med aggressiv akutt leukemi, ha også fått en tildeling.