-
Annar har levd med lymfekreft i over 20 år
Annar har non-Hodgins lymfom og har gjennomgått utallige behandlinger. Han fikk påvist kreftsykdommen da han var 43 år gammel. - Den beste medisinen er å være ute i naturen og bruke kroppen, sier Annar.
-
Ulike behandlingsmåter ved KML
Møt to av våre medlemmer med KML som har vært gjennom svært forskjellige behandlinger. Agnar gikk gjennom en benmargtransplantasjon i 1996, mens Bente fikk diagnosen senere og har kun fått tablettkurer.
-
Begge har diagnosen KLL, men de har fått ulik behandling
Både Trude og Mette har Kronisk lymfatisk leukemi (KLL). Trude har blitt behandlet med cellegift og immunterapi, mens Mette lever med sykdommen uten behov for behandling.
-
Anita har Essensiell trombocytemi (ET)
Se Anita fortelle om hvordan hun har taklet kreftsykdommen. - Man må lære seg å leve med symptomene og sykdommen, sier hun.
-
Britt lever med aplastisk anemi
- Prøvene mine holder seg helt fine, så jeg anser meg som frisk, sier Britt som har hatt aplastisk anemi i 10 år. Denne filmen gir et innblikk i hvordan diagnosen har påvirket livet hennes, samt fakta om sykdommen.
-
Tor Gunnar har hatt amyloidose i flere år
- Det er ikke slik at sykdommen har preget meg så mye negativt, synes jeg selv, sier Tor Gunnar. Men behandlingen har tatt på. Se ham fortelle om sykdommen i denne filmen.
-
- Livet er bedre, bare annerledes
- Jeg har fått et annet perspektiv på livet, sier Ninja som fikk ALL for tre år siden. Etter kreftdiagnosen har livet bestått av mye opptrening.
-
KLL-behandlinger vurdert i Beslutningsforum
Av fire KLL-behandlinger ble kun én godkjent i Beslutningsforum 12.12.22. For høy pris sammenliknet med andre behandlingsalternativer legges til grunn.
-
To medisiner godkjent 21.11.22
Akalabrutinib (Calquence) til KLL-pasienter og Zanubrutinib (Brukinsa) til behandling av Waldenstrøms ble godkjent 21.11.22
-
Merete lever med myelomatose
Da Merete fikk myelomatose (benmargskreft) i 2018 hadde hun en lang karriere som pasient i psykiatrien bak seg. Det har gitt henne mange gode verktøy for å mestre livet med kronisk kreft.
-
Opptak fra våre webinar
Blodkreftforeningen arrangerer en rekke aktuelle webinarer, opptak fra disse finner du her.
-
Myelomatosebehandling: bispesifikke antistoffer
Bispesfikke antistoffer er det nye store innen behandling av myelomatose. Dette er en behandling som frem til nå har vært brukt til å behandle akutt leukemi og som nå kommer for fullt også til behandling av myelomatose.