-
Opptak fra seminar om KLL og Waldenstrøms
Her finner du opptak fra vårt seminar - om KLL (Kronisk lymfatisk leukemi) og Waldenstrøms makroglobulinemi den 4.april 2022.
-
Leder Olav Ljøsne i podcasten «Cell Talk»
Leder i Blodkreftforeningen Olav Ljøsne i samtale om myelomatose med Trine Johnsen Svegård fra legemiddelselskapet Bristol Meyers Squibb.
-
Fikk nei etter langdryg prosess
Ibrutinib (Imbruvica), et målrettet legemiddel til behandling av Waldenströms makroglobulinemi fikk nylig avslag i Beslutningsforum. Professor Geir E. Tjønnfjord er overrasket.
-
Knut har Myelodysplastisk syndrom og er stamcelletransplantert
Han er ferdig behandlet og ser lyst på fremtiden. Her kan du høre hans historie, samt få et innblikk i fakta og behandling av diagnosen fra overlege ved Oslo Universitetsykeshus, Ingunn Dybedahl.
-
Lars Terje har levd med Waldenstrøms siden 2010
Riktig behandling og en trygg lege ga Lars Terje mot. - I dag har jeg det veldig bra med denne sykdommen, forteller han. Overleve ved Oslo Universitetssykehus, Geir Tjønnfjord, gir i denne filmen et innblikk i fakta og behandling av diagnosen Waldenstrøms sykdom (WM).
-
Både ja og nei til nye kombinasjonsbehandlinger med Revlimid
I møtet 14.februar 2022 i Beslutningsforum sto hele fire myelomatosebehandlinger på agendaen, to av dem fikk ja.
-
Podkast om Waldenstrøms
Leder i Blodkreftforeningen Olav Ljøsne i samtale om waldenstrøms makroglobulinemi med Geir Tjønnfjord, professor i hematologi ved Oslo Universitetssykehus.
-
Podcast om amyloidose
Tone Mørk deler sine erfaringer i denne podcasten om amyloidose. Her medvirker også styreleder i Blodkreftforeningen Olav Ljosne og overlege Fredrik Schjesvold.
-
Kunsten å skape seg innhold og mening som kreftsyk
Hva skjer når du er ekstremt sosial og holder et høyt tempo, og så blir parkert – først av myelomatosen og så av pandemien? Inger måtte tenke grundig gjennom hva som skulle gi dagene innhold og mening.
-
Naturmedisin til kreftpasienter – er det trygt?
Ut fra et føre var prinsipp frarådes bruk av plantebaserte produkter for personer med alvorlig sykdom, ifølge den produsentuavhengige legemiddelinformasjonstjenesten Relis.
-
Forskningstildelinger fra Kreftforeningen 2021
I år har Kreftforeningen delt ut 176 millioner kroner i forskningstildeinger. Forskningsprosjekter på blodkreft er tildelt nesten 24 millioner kroner.
-
Blodkreftforeningen 30 år!
13.november 2021 fyller Blodkreftforeningen 30 år! Vi er en forening for personer som har eller har hatt en blodkreftrelatert sykdom, samt pårørende til disse.