Samtidig med dobbeltsynet kom det også en sprengende følelse i hodet. Petter Aas (69) fra Sarpsborg dro på legevakten, men ble henvist til fastlegen. Legen hans mente symptomene han hadde kunne komme av stivhet i nakke og skuldre og sendte han videre til fysioterapeut. Etter et par timer med behandling mente fysioterapeuten at han burde utredes videre, deretter fulgte time hos optiker i januar. Optikeren ante umiddelbart at det var fare på ferde og ba Petter komme seg til øyelege. Timen hos øyelegen endte med umiddelbar innleggelse på Kalnes sykehus i Østfold, hvor legene fant en propp i de utgående blodårene i hodet.

– Jeg hadde jo skjønt at det var noe som ikke stemte. Særlig hodepinen var veldig ulikt for meg og den plaget meg mye. Det var derfor en lettelse da jeg fikk beskjed om hva det var.
 

Diagnostisert med PV

Petter ble satt på den blodfortynnende medisinen Marevan, som han gikk på i omtrent et halvt år. Nye bilder viste at det var blitt fin passasje der proppen hadde vært og han gikk av medisinen igjen. Knapt fem år senere fikk han en ny blodpropp, denne gangen i hånden. Det vekket mistanke hos legene om at han muligens hadde en bakenforliggende sykdom som forårsaket proppene. Sommeren 2020 fikk han diagnosen polycytemia vera (PV), som blant annet fører til at han produserer for mye røde blodlegemer. Han ble deretter startet opp på en annen form for blodfortynnende, som han regner med at han skal gå på resten av livet.

Lever som vanlig

– I dag lever jeg akkurat som vanlig. Jeg er fortsatt i full jobb, og planlegger å jobbe til jeg er 70! Hverken sykdommen eller medisinene preger hverdagen min. Det hender jeg må inn på sykehuset for å tappe en halvliter blod, men det gjør meg ingenting. Jeg føler meg veldig godt ivaretatt på sykehuset og går ikke rundt og engster meg for nye blodpropper.