Webinar om blodkreft og covid-19

Her ser du vårt webinar: Blodkreft og covid-19 – hva er konsekvensen for pasienter og pårørende?
Publisert 06. juni 2020
Her ser du vårt webinar: Blodkreft og covid-19 – hva er konsekvensen for pasienter og pårørende?
Publisert 06. juni 2020
Da Vera Henden fikk polycytemi vera-diagnosen i 2012, ble livet snudd delvis på hodet. I fjor var hun døden nær etter en dramatisk sykkelulykke. – Når det røyner på gjelder det å støtte seg til alle de gode hjelperne der ute. De finnes faktisk overalt, smiler 74-åringen.
VG skriver at blodbankene er bekymret for små lagre av blod i julen. Den bekymringen deler Blodkreftforeningen, og oppfordringen fra leder Olav Ljøsne er klar: - Bli blodgiver og gi blod. Det er den beste julegaven du kan gi.
Av fire KLL-behandlinger ble kun én godkjent i Beslutningsforum 12.12.22. For høy pris sammenliknet med andre behandlingsalternativer legges til grunn.
– Den største utfordringen med denne avgjørelsen er at vi ikke får flere alternativer for eldre, svakere pasienter; dette er pasienter som hadde hatt størst behov, sier Avdelingsleder, Avdeling for blodsykdommer, Oslo universitetssykehus, Geir E.Tjønnfjord.
Akalabrutinib (Calquence) til KLL-pasienter og Zanubrutinib (Brukinsa) til behandling av Waldenstrøms. Sistnevnte har ligget i loopen de siste to årene - det er ekstra gledelig at denne medisinen nå blir innført.
Da Merete Hjelm Blancaert (50 år) fikk myelomatose for fire år siden hadde hun allerede en lang karriere som pasient i psykiatrien bak seg. Det har gitt henne mange gode verktøy for å mestre livet med kronisk kreft.