-
Vaksine mot helvetesild – hvem kan og bør ta den?
Vaksine mot helvetesild er tilgjengelig i Norge. Vaksinen er ikke levende og kan gis til pasienter med nedsatt immunforsvar. Folkehelseinstituttet vurdere vaksinen som aktuell blant annet for pasienter med blodkreft, men det er ikke alle blodkreftpasienter som skal ha denne vaksinen.
-
Blir du med til Tønsberg?
Årets landsmøte og landskonferanse i Blodkreftforeningen arrangeres i Tønsberg 23. - 25. august. I år er tema for landskonferansen «Å væra i livet», og gjennom spennende foredrag og sosialt samvær vil temaet knyttes sammen, bidra til inspirasjon og sørge for påfyll.
-
Bastian er stamcelletransplantert: − Du tåler utrolig mye, det var en viktig erfaring
I 2018 var Bastian Hoffman en aktiv og tilfreds mann på 41 år, med det meste på stell. Han hadde god jobb, samboer og familie, på fritiden drev han med fridykking, danset tango og matlagning. Beskjeden om mangelen på hvite blodlegemer viste seg å være en alvorlig form for blodkreft, nemlig akutt myelogen leukemi (AML), slo ned som lyn fra klar himmel.
-
Avgjørelse rundt Teklistamab utsatt!
Teklistamab (bispesfikke antistoffer), til behandling av myelomatose, må fortsatt vente på innføring! "Saken utsettes etter en helhetlig vurdering" skriver Beslutningsforum i protokollen fra møtet 22.april. – Dette er total ansvarsfraskrivelse og fullstendig uakseptabelt, sier leder i Blodkreftforeningen, Olav Ljøsne.
-
Den internasjonale dagen for AML
21. april er en internasjonale dagen for AML. Målet med å markere denne dagen å øke bevissthet og kunnskap rundt akutt myelogen leukemi, en form for leukemi som rammer 150 nordmenn årlig, og med dette bidra til økt kjennskap til symptomer og raskere diagnostisering.
-
Vi gratulerer Vestre som ny helseminister
– Blodkreftforeningen gratulerer Jan Christian Vestre som ny helseminister. Vi ser frem til godt samarbeid og åpen dialog rundt behovet for raskere innføring av nye legemidler og behandlingsmetoder, sier Olav Ljøsne, leder i Blodkreftforeningen.
-
Flere blodkreftbehandlinger til vurdering i Beslutningsforum
Blodkreftforeningen er spente på møtet i Beslutningsforum 22. april, hvor Teklistamab (bispesfikke antistoffer), til behandling av myelomatose, igjen er oppe til vurdering.
-
Unormale blodprøver var Waldenstrøms sykdom
Stein Erik Haukåssveen (54 år) følte seg egentlig frisk da fastlegen ringte og fortalte at det var «noe» med blodprøvene hans. Det siste han forventet var å få beskjed om at han hadde en sjelden form for blodkreft. Waldenstrøms sykdom hadde han aldri hørt om.
-
- Min viktigste oppgave er å vise at det går an å overleve
Gerd Torkildson ble rammet av kronisk myelogen leukemi (KML) i 1999, og gjennomgikk allogen stamcelletransplantasjon. I dag er hun en av våre dyktige likepersoner.
-
Se opptak fra seminarer i arkivet vårt
I vårt foredragsarkiv publiserer vi opptak fra alle våre seminarer. Nå er de nyeste foredragene på plass; seminar om myelogene blodkreftsykdommer, som vi arrangerte i Bergen 8.februar, og seminar om kronisk lymfatisk leukemi (KLL) som ble holdt i Trondheim 12.mars.
-
CAR-T fortsatt ikke på sakslisten
Flere medikamenter og behandlingsmetoder for blodkreftpasienter står på sakslisten til møtet i Beslutningsforum 18.mars. CAR-T-celleterapien Carvykti mot myelomatose er dessverre ikke blant disse. Dette gjør oss utålmodige!
-
Svært spennende studie på myelomatose
I studien DREAMM-7 fikk myelomatosepasienter med tilbakefall en kombinasjonsbehandling som resulterte i tredoblet progresjonsfri overlevelse.