-
Vi gleder oss til årets landsmøte og landskonferanse i Tønsberg!
I påvente av vårt nært forestående landsmøte og landskonferanse, som starter på Klubben i Tønsberg 23.august, har vi satt sammen en kort minnefilm som oppsummerer fjorårets flotte landskonferanse i Bergen!
-
Ny episode av Dråpen
I andre episode av podkasten vår har Heidi møtt Knut Langeland som forteller åpent og ærlig om livet med KLL.
-
Aftenposten følger opp Beslutningsforums CAR-T avslag
Denne uken sto vårt medlem Gunhild Haugerorden frem i Aftenposten og fortalte om sitt valg om å reise til Tyskland for å få CAR-T behandlingen Carvykti, en behandling som Beslutningsforum har sagt nei til i flere omganger. Leder Olav Ljøsne sier i samme artikkel at han svært er kritisk til både avgjørelsen og saksbehandlingen.
-
Lytt til første episode av Dråpen
Nå er episode 1 av podkasten vår, Dråpen, ute og klar for å lyttes til. I episoden har Heidi tatt en prat med leder i Blodkreftforeningen Olav Løsne.
-
Vi lanserer podkast!
- Jeg håper Dråpen kan bidra til at de som lytter kan føle seg mindre alene. Vi er mange som føler oss litt ensomme i sykdommen, men sammen er vi et team. Alle har sin historie og erfaringer som kan hjelpe andre. En setning kan være dråpen som gir mening og trøst for den som lytter, sier Heidi Vikan, primus motor bak podkasten.
-
Beslutningsforum utelater informasjon
I sitt siste møte har Beslutningsforum utelatt informasjon fra Legemiddelverket da de sa nei til en ny og revolusjonerende CAR-T-behandling for pasienter med benmargskreft. Informasjonen de har tatt bort fra innstillingen, viser at pasienter med denne sykdommen mister åtte til ti kvalitetsjusterte leveår (QALY) med dagens behandling. ‒ Sterkt kritikkverdig, sier leder av Blodkreftforeningen Olav Ljøsne, og viser til at behandlingen Beslutningsforum sa nei til vil kunne gi pasientene en betydelig bedre prognose.
-
Jeg er førstemann på jobb
Knut Langeland fikk for noen år siden diagnosen KLL. I dag kjenner han seg friskmeldt og i bedre form enn han var da han fikk diagnosen. Nå er han også engasjert som styremedlem i Blodkreftforeningens lokallag Nord.
-
– Tar med meg sykepleiererfaringer inn i legeoppgavene
Som den eneste av sitt slag i Norge er Lasse Johan Thue allmennsykepleier som utfører overlegeoppgaver ved en hematologisk avdeling. – Dette er den mest spennende sykepleierjobben i hele landet!
-
Ny leder må ha pasientene i fokus
Saksbehandlingstiden i tidligere Statens Legemiddelverk, nå Direktoratet for medisinske produkter (DMP), har lenge gått i feil retning. – Når det nå skal ansettes en ny leder forventer vi at tidsbruk blir førsteprioritet for vedkommende, sier Olav Ljøsne, leder i Blodkreftforeningen.
-
– Jeg har hatt kreft. Sånn skikkelig.
23 år gammel fikk Janne akutt lymfatisk leukemi (ALL). Hun gjennomgikk en beintøff behandling og overlevde, selv om det til tider ikke så ut som hun skulle klare seg. Nå gir hun ut sin første bok. – Kanskje kan boken være med på å gi noen et håp om at selv om det kan gå riktig så galt, så kan det gå riktig så bra igjen.
-
Lovende studie på KML-medisin
Pasienter med nydiagnostisert kronisk myelogen leukemi (KML) fikk rask og bedre effekt med medisinen Scemblix (asciminib). Asciminib er det første legemiddelet i en ny klasse medikamenter som kalles STAMP-hemmere. – Resultatene er imponerende, sier professor Bjørn Tore Gjertsen.
-
Endelig ja til teklistamab!
For fjerde gang vurderte Beslutningsforum myelomatose-medisinen teklistamab, denne gangen med positivt utfall. - Dette betyr mye. Det er et veldig godt tilbud til pasienter som oftest har brukt opp de fleste andre muligheter, sier leder for Oslo myelomatosesenter, Fredrik Schjesvold.