Evig takknemlig for givere!

Wenche med sin mann.

– Den følelsen av å ligge helt hjelpeløs og vite at det er noen fremmede der ute som gir blod, blod som man trenger så sårt. Det er helt uvurderlig, sier Wenche Sørgård Rønnestad, medlem i Blodkreftforeningen.

Publisert 14. juni 2018

I slutten av september 2016 hadde Wenche gått med tannverk i to uker. Tannlegen ante at noe ikke stemte og ordnet en rask legetime, deretter gikk det kun 24 timer før Wenche var lagt inn med diagnosen AML.

Fikk stamceller

Knappe tre måneder senere hadde Wenche vært gjennom tøffe cellegiftkurer, alle kreftceller var brutt ned og kroppen var klar for å gjennomgå en stamcelletransplantasjon. På tampen av 2016 gjennomgikk Wenche en vellykket transplantasjon. Giveren var hennes egen bror.

– Det var en fantastisk følelse når vi fant ut at min bror var 100 prosent match og kunne donere stamceller til meg.

Wenche ønsker å spre kunnskap om det å donere stamceller.

–  Det er enklere enn mange tror. Min bror var på jobb dagen etter han hadde donert cellene som reddet livet mitt.

Takker blodgivere!

– I løpet av behandlingen var blodprosenten lav og jeg mottok mye blod. Jeg er så enormt takknemlig og glad for alle blodgivere. Tenk at det er fremmede folk der ute som hjelper meg tilbake til livet.
I dag går Wenche til jevnlige kontroller, er friskmeldt og klar for å leve resten av sitt liv.

Nyttig lenker:

Kreftpasienter har ofte stort behov for blod og flere blodgivere trengs. Her kan du registrere seg som giver: www.giblod.no

For å kunne bli benmargsgiver, må du først være blodgiver, og du må være frisk og mellom 18 og 40 år. Her kan du lese mer om det å gi stamceller: https://oslo-universitetssykehus.no/fag-og-forskning/nasjonale-og-regionale-tjenester/det-norske-benmargsgiverregisteret/vil-du-bli-benmargsgiver